Çocuk;
sallanmak için sallanan,
sırf koşabiliyor diye koşan,
yaşamak için yaşayandır.
Ve mutluluğun sırrı çocuktadır.
Çünkü çocuk;
mutluluğu bekleyen değil,
yaratan ve yaşayandır.

Kurum Tarihçesi

Bilge Baykuş Kreş ve Anaokulu, 6 Haziran 2011 tarihinde Uçan Balon Anaokullarının Franchaise anlaşması ile Yahyakaptan şubesi olarak faaliyete başladı. Kurucumuz Psikolog Özge Çakmak 2013 yılında Goldman Sachs ve Özyeğin Üniversitesi'nin yürüttüğü 10000 kadın projesine dahil oldu. Bu proje kapsamında girişimcilik yüksek lisans eğitimini tamamlayarak kendi markasını yaratıp yola devam etmeye karar verdi. Okulumuza devam eden çocuklarımızın seçimiyle Bilge Baykuş markası oluşturuldu. Böylece 2014-2015 eğitim dönemine hem çocuklarımızın hem de velilerimizin desteğiyle Bilge Baykuş adıyla başlamış olduk.

Kurum Stratejisi

Misyonumuz; Kreş/Anaokulu çağındaki çocukları dünya üzerinde geçerli olan eğitim modülleriyle etik ilkelere bağlı olarak yetiştirip; düşünen, sorgulayan bireyleri hayata hazırlamaktır.

Vizyonumuz; Türkiye’de okul öncesi eğitim alanında ilk üç isim arasında yer almak ve değer katan bir organizasyonla velilerimizin, çalışanlarımızın ve çözüm ortaklarımızın gelişimine katkı sağlamaktır.

Değerlerimiz; takım çalışması, insan odaklılık, çocuk odaklılık, yenilikçilik, yaratıcılık, bağlılık, iş azmi, özgüven, doğruluk ve dürüstlüktür.