Hazırlamış olduğumuz veli bültenlerinde her ay bir tema belirliyoruz. Bu temayı çocukların ilgi ve ihtiyaç duyduğu konular üzerinde yoğunlaşarak seçiyoruz. Her ay temanın değişmesiyle çocuklar için fonu değersiz kılıp, dikkatin bilgiye yoğunlaşmasını sağlıyoruz.

Bültenimizde genel kültür takvimimiz yer almaktadır. Bu takvimde meslek, hayvan, müzik aleti gibi öğreneceğimiz konular bulunuyor. Eğitim bülteni içerisinde işlemiş olduğumuz konular ve tema ile ilgili her ayın sonunda sorular hazırlayıp, eğitim bülteni aracılığıyla size ulaştırıyoruz. Bu soruları her ayın sonunda sizlerle paylaşarak çocuklarla soru-cevap şeklinde geri bildirimler almanızı hedefliyoruz.

Reggio Emilia sistemli okulumuzda sınıflarda her çocuk için posta kutusu ve takvimler yer almaktadır. Takvim uygulamamızın amacı çocuğun gün içinde neler yaptığı, hangi ilgi köşesinde, faaliyette veya branş dersinde eğlenceli vakit geçirdiğinin değerlendirmesinin ardından çocuğun kendi görüş ve düşüncesini resimleyerek görsel olarak kağıda dökmesini sağlamaktır. Her ayın sonunda yapmış olduğumuz faaliyetleri, okuma-yazma çalışmalarını ve takvimleri çocukların kendi hazırlamış olduğu posta kutuları aracılığıyla sizlere gönderiyoruz. Bunun amacı ise çocuğa aidiyet duygusunu vermek ve okul-ev arasındaki köprüyü sağlamlaştırmaktır. Sizlerden istediğimiz çocuğunuzun sizlere getirmiş olduğu posta kutularını evde birlikte incelemeniz, neler yaptığı hakkında sohbet etmeniz.

Biz bunları yaparken dönem boyunca sizden bazı konularda desteklerinizi isteyeceğiz. Her ay size çocuğunuzla beraber yapmanızı istediğimiz 2 aile katılım ödevi vereceğiz. Bu ödevleri çocuğunuzla beraber hazırlayıp gününde bize teslim ederseniz çok mutlu oluruz.

Her ayın sonunda size biten ay işlediğimiz konularla ilgili soru listesi vereceğiz. Bu soruları çocuklarınıza sohbet ortamında yöneltmenizi istiyoruz. Ayrıca okul ve ev ortamını birbirine yakınlaştırmak için her gün bir aktivite günümüz olacak.

• Pazartesi günü SÜPRİZ GÜNÜMÜZ. Çocuğunuzla beraber arkadaşları yada sınıfı için küçük sürprizler hazırlamanızı istiyoruz. Arkadaşlarına kart hazırlamak, sınıf için bir süs hazırlamak yada arkadaşlarına ikram etmesi için ikramlıklar hazırlamak gibi. Bu sayede okul ve ev arasında bir köptü oluşturuyoruz.
  • Salı günü MEYVE GÜNÜMÜZ. Çocuklarınızla beraber 1 kilo çocuğunuzun seçtiği meyveyi alıp okula çocuğunuzun getirmesi konusunda onu teşvik etmenizi istiyoruz. Bu sayede paylaşmayı, gruba dahil olma, grubun parçası olma ve sürdürme gibi kavramları öğretebiliriz.
  • Çarşamba günü OYUNCAK GÜNÜMÜZ. Çocuklarımız okula gelirken arkadaşlarıyla oynamak üzere bir oyuncak getirmesi konusunda çocuğunuzu teşvik etmenizi istiyoruz. Bu sayede çocuğunuza gerektiğinde paylaşmamayı öğretebiliriz.
  • Perşembe günü KİTAP GÜNÜMÜZ. Çocuklarımız okula gelirken arkadaşlarına okumak (anlatmak) üzere bir kitap getirmesi konusunda onu teşvik etmenizi istiyoruz. Bir gün öncesinde kitabı beraber okumanız, çocuğumuzun anlatımını kuvvetlendirecektir.